Editorul executiv al Business of Fashion, Lauren Sherman vorbește cu corespondenții Chantal Fernandez și Cathaleen Chen despre cum să planifici viitorul afacerii tale, într-un moment atât de incert.
Pentru a ajuta liderii afacerilor de modă să faca fata actualei crize și declinului care urmează, Chantal Fernandez și Cathaleen Chen, seniori editori la Business of Fashios, au creat un ghid detaliat pentru protejarea unei afaceri în timpul coronavirusului.
- Sănătatea angajaților vine pe primul loc
- În primul rând, întreprinderile ar trebui să ia decizii ținând cont de bunăstarea angajaților lor. Asta înseamnă să luăm în considerare toate aspectele operațiunilor, de la siguranța lucrătorilor care îndeplinesc livrarea până la impactul concedierilor sau al timpului neplătit.
- Dacă personalul . trebuie să lucreze de la distanță, este important să oferiți mai mult decât doar instrumentele de care au nevoie pentru a-și face treaba. „Menținerea legaturilor sociale si umane cu membrii echipei este importantă din punct de vedere social, dar și din punct de vedere al sănătății mentale”, a spus Chen.
- „Angajatorii ar trebui să fie atenți la faptul că toată lumea face față diferit acestei situatii.” Mai mult, a spus Chen, „Companiile vor realiza că munca de acasă este mai convenabila și mai productiva decât se credea anterior.”
2. Transparența este cea mai bună politică
- Construirea unui sentiment de comunitate și relații directe cu clienții au devenit o parte din folosofia companiilor, în special a celor mai mici. În loc să recurgem la simpla comunicar, este important să reamintim clienților „ce reprezinti dincolo de o simpla tranzacție”, a spus Fernandez.
- Deși poate fi incomod, este important să menținem această relație prin actualizări „oneste, transparente și continue” cu privire la deciziile pe care compania dvs. le ia pentru a naviga în această criză – indiferent dacă acesta este disponibilizarea personalului sau sănătatea generală a afacerii, a spus Fernandez.
- Transparența nu se aplică numai relației dvs. cu clienții. „Trebuie să gestionați cu adevărat așteptările echipei și să fiți sinceri”, a spus Fernandez. „Includeti-i in luarea deciziilor și deschideți-vă catre ei”.
3. Planificarea pe scenarii posibilie și prognoza financiară
- Întrebarea cheie a companiilor care se pregătesc pentru această criză este „cât va dura?” spuse Chen. Este dificil să răspunzi și depinde de factori precum geografia și autoritățile locale ale afacerii tale, dar „presupunând că impactul va fi sever până în septembrie este un gand bun pentru început”, a continuat ea.
- Un model popular în rândul business-urilor este cel de a te pregati pentru trei scenarii în următoarele 3-6 luni: observarea unui impact susținut din pierderile de vânzări curente, un scenariu mai bun de vânzări în creștere de 25 la sută sau cel mai rău caz al vânzărilor care se înrăutățește în perioada respectiva.
- Cu toate acestea, chiar și cu planuri de urgență în vedere, este important să fim atenti si adaptabili. Fernandez a vorbit cu o afacere al cărei scenariu cel mai rău a devenit acum așteptarea lor la nivel mediu pentru lunile următoare.
- Cu venituri in scădere și rămânând incerte pentru viitorul pe care il putem prevedea, este important să se injumatateasca toate costurile firmei. După cum a spus un director executiv pentru Chen, trebuie să „presupuneți că fiecare cost fix este un cost variabil”, fie că bugetele de chirie, de cercetare și dezvoltare sau contracte externe.
- Sunt, de asemenea, o mulțime de întrebări cu privire la strategiile de reduceri, dar este important să evitați reducerile deocamdata. „Până la toamnă, va fi o mulțime de exces de inventar de care să scapi, reprezentand cash care sta in depozit”, a spus Chen. Ca urmare, poate exista o schimbare, intarziere a sezonalității clasice de vânzări cu una sau două luni.
4. Gestionarea partenerilor si furnizorilor externi
- Un CEO intervievat de Chen a descris deciziile dificile de reducere a costurilor drept „dezlipirea unui plasture”. Chen a continuat: „Cel mai bun scenariu este ca la sfârșitul acestei perioade sa aveti inca locuri de muncă la care angajații să revină.”
- Cu toate acestea, a spus Fernandez, dacă este important să mențineți relații cu partenerii dvs., stabiliți o conversație deschisă de la om la om „pentru ca toți să supraviețuiți împreună și să vă dați [unii altora] spatiu de manevra.” O abordare constructivă ar putea implica „discuția cu retailerul sau retailerii parteneri despre comenzi eșalonante”.
- Unele depozite au fost deja nevoite să se închidă, astfel încât întreprinderile ar trebui să se pregătească să ia și unele servicii în interior (la propriu). „Chiar dacă aveți o distribuție care funcționează, trebuie să planificați o situație în care nu este asa”, a spus Fernandez, citând recent închiderea depozitelor din New York. „Luați acest gand acasă cu dvs. sau trimiteți-l acasă cu angajații”, care este, de asemenea, o metodă utilă de a vă menține personalul angajat in continuare.