Acum ceva mai bine de o lună, Adriana anunța că suspendă activitatea de producție a brandului ei din cauza COVID. De atunci și până azi, însă, au găsit soluții să se organizeze astfel încât jumătate din echipă să meargă în continuare la atelier pentru a prelua comenzi, ambala și expedia.
Povestea Verlinne : materiale naturale + lucru manual
Din pasiune pentru meșteșug și lucru manual și din dragoste pentru materialele naturale s-a născut acest proiect. Din dorința de a da meșteșugurilor vechi șansa de a spune povești noi s-a conturat acest loc în care oameni pasionați de munca lor crează și lucrează manual fiecare obiect în spiritul micului nostru brand. Pe parcursul celor aproape 4 ani de când am pornit, încurajările și solicitările voastre au fost harta noastră. În continuare încurajam meșteșugul și încercăm să creăm produse care să implice metode tradiționale de producție. Folosim, de exemplu, războaie de țesut tradiționale pentru a țese prosoape și, mai nou, pânza pe care apoi o folosim în piesele noastre vestimentare.
https://www.facebook.com/pg/linartizan/about/
Croim și coasem cu mare grijă și atenție fiecare piesă, individual. Am decis, de la început, să creăm produse care rezistă în timp și care pot aduce bucurie mult timp, nu doar un sezon, două. Alegem întotdeauna materiale naturale pentru felul în care aceastea se simt pe piele și pentru că producția lor implică resurse mai puține și au un impact nefavorabil mai redus asupra mediului și nu în ultimul rând pentru că sunt rezistente în timp. Credința noastră este că putem (re)găsi frumusețea simplității. Într-o lume a excesului, simplitatea poate fi cea care ne aduce cea mai autentică bucurie.
Absolut toate materialele folosite pentru creațiile Verlinne sunt create local în Transilvania. Sunt susținătorii meșteșugurilor străvechi. Toate împletiturile sunt lucrate manual, la fel și accesoriile pe care le creează. Pentru a nu face cât mai puțină risipă, aproape 80% din toate materialele se fac pe loc, atunci când faci o comandă. Tu trebuie doar sa ai grijă de ele și te vor ține mult mai mult de un sezon.
În realizarea pieselor vestimentare folosim in, lână, cânepă, bumbac, mătase. Sunt materiale naturale și sustenabile. Piesele create din acestea, întreținute corect, pot fi purtate ani la rând.
https://verlinne.com/materialele-folosite-in-realizare-produselor-verlinne/
Cumva, Adriana a reușit să ajungă la tot felul de meșteri populari care țes, cos și împletesc ca pe vremuri, cum e Tanti Ica. Dumneai stă într-un sat la 3km de șosea, unde țese manual, la război, ștergare, covoare, pături și brodează costume populare.






Este prima oară când aud despre asta, dar se pare că se întâmplă într-un sat din Transilvania încă. Procedeul tradițional, de împâslire a lânii. Lâna este spălată cu sare, vospită numai cu plante și apoi împâslită cu mâinile goale. Iar locul în care se întâmplă toate astea este o încăpere simplă dintr-o școală veche, într-un sat aproape uitat de lume.



Este spectaculos cum reușesc să descopere acești oameni si aceste procese străvechi si le aduc la lumină. În plus, creațiile Verlinne arată foarte mult din ziua de astăzi. Materialele naturale, create și lucrate manual se potrivesc designului gândit pentru ele și nu îțți dau de bănuit ce poveste străveche stă în spatele lor.